GSMA Mobil Dünya Kongresi Barselona'da Gerçekleştiriliyor

26-29 Şubat 2024 tarihleri arasında İspanya’nın Barselona kentinde gerçekleştirilen Mobil Dünya Kongresi’ne, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını temsilen Bakan Yardımcısı Sayın Dr. Ömer Fatih Sayan ve Haberleşme Genel Müdürü Sayın Aysel Kandemir katıldı. Mobil Dünya Kongresi'nde haberleşme sektörü için kritik anlaşmalara imza atıldı, önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

Kongrede, Bakan Yardımcısı Sayan’ın himayelerinde ULAK Haberleşme A.Ş ve Türk Telekom arasında, yerli ve milli imkanlarla geliştirilen 4.5G baz istasyonlarının kullanımının artırılması amacıyla iş birliği protokolü hayata geçirildi. Bu önemli iş birliği kapsamında, 5G teknolojilerinin geliştirilmesi ve kullanılmasına yönelik ortak çalışmalar da gerçekleştirilecek. 

Türk Telekom ve Zyxel arasında yapılan anlaşma da Kongrede duyuruldu. Türk Telekom'un Silikon Vadisi’ndeki iştiraki Netsia’nın geliştirdiği BB Suite ürünüyle güçlendirilmiş yeni SEBA mimarisinin, Zyxel ürünleriyle entegre edilerek dünya çapındaki kullanıcılar için hazır hale getirildiği bildirildi. Bu entegrasyon ile Netsia BB Suite ve Zyxel Whitebox OLT ile sanallaştırılmış ve ayrıştırılmış genişbant ağ stratejisini hayata geçirerek dünya standartlarında, modern, kaliteli ve yüksek hızlı genişbant hizmetini sunmuş olacak.

Barcelona'da gerçekleşen etkinlikte, Türkiye milli standını ve firmalarını ziyaret eden Bakan Yardımcısı Sayan ve beraberindeki heyet, İstanbul Ticaret Odası koordinasyonunda hazırlanan Türkiye standında Türk şirketleri ve girişimcileri ile bir araya geldi. Türk şirketleri ve girişimciler, yenilikçi projelerini ortaya koydular. Buluşmada Bakan Yardımcısı Sayan, Türkiye’nin bilişim alanındaki küresel rekabet yarışında daha güçlü hale gelmesi için tüm paydaşlarla iş birliğine vurgu yaptı.

Kongrede Bakan Yardımcısı Sayan ve beraberindeki heyet, Nijer İletişim, Posta ve Dijital Ekonomi Bakanı Mr. Raliou Sidi Mohamed ile bir görüşme gerçekleştirdi. Siber güvenlik ve uydu konuları başta olmak üzere birçok konunun görüşüldüğü toplantıda ülkeler arasında ikili iş birliğine yönelik önemli adımlar atıldı.

Haberleşme Teknolojileri Kümelenmesi'nin firmaları ile bir araya gelen Sayan, kongrede Türk firmalarının başarıları, yerli ve milli üretimin geleceği adına umut vaat ettiğini, bu sayede geleceğe umutla bakarken, sektördeki başarılarla gurur duyduklarını kaydetti.

Bakan Yardımcısı Sayan ve beraberindeki heyet, etkinlik kapsamında ZTE'nin standını ziyaret ederek görüşme gerçekleştirdiler. Görüşmede, ZTE'nin en yeni ürünleri ve çözümleri hakkında önemli bilgiler edinildi. Aynı zamanda, ZTE'nin Türkiye'ye yönelik yatırımları, yerlileştirme stratejileri ve gelecek planları üzerine önemli istişarelerde bulunuldu. 

Fotoğraflar